Onderhoud

Dienstverlening

Meerjaren onderhoudplannen

Meerjaren budgettering en reductie

Plan van Aanpak en begeleiding groot onderhoud

  • Onderhoud sprinklertank
  • Onderhoud blusgas
  • Renovatie brandmeld

Analyse van inwendig leiding onderzoek

Onderhoud

Als gebouweigenaar/ beheerder bent u verantwoordelijk voor het onderhoud van uw brandbeveiligingsinstallaties. Door regelmatig en vakkundig onderhoud voorkomt uw schade aan uw installatie en zorgt u de installatie doet waarvoor u hem heeft aangeschaft, namelijk de bescherming van u, uw medewerkers, bezoekers en bezittingen.

U kunt daarvoor de hulp inschakelen van diverse onderhoudsbedrijven. Bedrijven die gecertificeerd onderhoud aanbieden, worden gecontroleerd door een certificatie-instelling. Deze bedrijven onderhouden sprinklerinstallaties met de juiste mensen, gereedschappen, procedures en werkinstructies. Op de website van het CCV (www.hetccv.nl) kunt u controleren welke onderhoudsbedrijven gecertificeerd zijn.

Meerjaarlijks onderhoud

Voorbeelden daarvan zijn: vervangen rookmelders, inwendige leidinginspectie, vervanging van schuim, inwendige inspectie van een sprinklertank, etc. Dit zijn geen klusjes meer . . . maar projecten. Soms lopen de kosten in de tienduizenden euro’s en levert het project veel overlast op voor de gebruikers en de omgeving.

Bij nieuw- of verbouw, is het opstellen van een meerjaren- onderhoudsplan opstellen ook zeer lonend. De keuzes die tijdens nieuwbouw gemaakt worden hebben namelijk een groot effect op de onderhoudskosten.

Als een onafhankelijke specialist het meerjaren onderhoudsplan opstelt of het meer-jaarlijks onderhoud begeleidt dan wordt voor de eigenaar en beheerder de beste keuzes gemaakt.

Deel dit bericht of pagina