Eerste Nederlandse Onderhoudsnorm voor Sprinklerinstallatie ? Hoop en vertrouwen !

De werkgroep Onderhoud heeft jaren gewerkt aan het Technisch Bulletin 80; Beheer en onderhoud van Sprinklerinstallaties. Ik hoop dat dit de laatste uren zijn.

De totstandkoming heeft veel tijd in beslag genomen omdat de werkgroep altijd gezocht heeft naar het optimum (i.p.v. het compromis). Dat geeft vertrouwen.

In de werkgroep nemen mensen zitting die echt veel verstand van sprinklerinstallaties en onderhoud hebben. Dat geeft vertrouwen.

Verder heeft de werkgroep veel reacties mogen ontvangen, waarmee we het voorschrift verbeterd hebben. Dat geeft draagvlak, hoop en vertrouwen.

Morgen is de behandeling en hopelijk de goedkeuring van het voorschrift door het Deskundigenpanel. Ik zal mijn best doen om ons voorschrift zo helder mogelijk uit te leggen. Dat is een eer.

Als certificatie-manager zie ik nog teveel verschillen in de uitvoering van het onderhoud. Met dit nieuwe voorschrift kan de klant appels met appels vergelijken. Dat geeft hoop.

Al met al . . . . .  veel hoop en vertrouwen.

Wordt vervolgd.

Deel dit bericht of pagina

1 gedachte over “Eerste Nederlandse Onderhoudsnorm voor Sprinklerinstallatie ? Hoop en vertrouwen !”

 1. heel goed werk Richard.
  éénduidig, goed geformuleerde werkwijze, met een nadrukkelijke verklaring waarom. is de manier.
  Zeker omdat ik je al heel wat jaren ken, weet ik dat jij geen concessies zal doen en zo hoort het ook. dit kan alleen maar als je een liefde voor de brandveiligheid hebt, ook daarvan ben ik overtuigd dat je die hebt.
  Sluit me dus graag aan bij jou gedachtegang.

  mijn complimenten.
  Groet Cors Jan Boudesteijn.
  corsjan@gmail.com
  06.48597040

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.