Is voor de sprinklermeldinstallatie een BMI-certificaat nodig ?

Analyse

  • De sprinklermeldinstallatie is een onderdeel/ deelsysteem van de VBB-installatie (sprinkler, waterspray, schuim, watermist).
  • Een sprinklerinstallatie heeft als doel een brand; detecteren, controleren en signaleren. Het signaleren werd vroeger verzorgd door de waterbel/ sprinklerbel. In de loop van de tijd is de sprinklerbel vervangen door de sprinklermeldcentrale.
  • De sprinklermeldcentrale komt op diverse plaatsen voor in de CCV certificatieschema’s; Leveren en Onderhoud VBB-systemen. Bijvoorbeeld; hoofdstuk 2 en de normatieve bijlagen. Tevens worden er in de schema’s eisen gesteld aan de functionarissen met betrekking tot het leveren en onderhouden van sprinklermeldinstallaties.

De sprinklermeldcentrale maakt dus onderdeel uit van de levering of het onderhoud van de VBB-installatie en dus van het levering- of onderhoudscertificaat.

Anders gezegd: Indien er een VBB-certificaat aanwezig is waar de sprinklermeldinstallatie NIET uitgesloten is, dan maakt de SMC onderdeel uit van het certificaat en is geen BMI-certificaat nodig.

Deel dit bericht of pagina

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.