Luidalarm-ontruimingsalarminstallatie – NEN 2575 – commentaar op de wijzigingsbladen

NEN heeft de wijzigingsbladen NEN 2575-2/A1 en NEN 2575-3/A2 voor commentaar gepubliceerd. Het is voor iedereen mogelijk tot 1 oktober 2017 de normontwerpen in te zien en elektronisch commentaar in te dienen.

De wijzigingsbladen zijn te benaderen via de volgende links: NEN 2575-2/A1 en NEN 2575-3/A2

De wijzigingsbladen beschrijven de voorgestelde wijzigingen in de systeem- en kwaliteitseisen en projectrichtlijnen voor luidalarminstallaties type A resp. B. Met de wijzigingsbladen worden de normen aangepast aan de inzichten en technologieën van deze tijd.

Voor het toepassen van functiebehoud voor transmissiewegen geven NEN 2575-2 en -3 de eisen aan wanneer functiebehoud toegepast dient te worden. De NPR 2576 “Functiebehoud bij brand – Richtlijn voor transmissiewegen” geeft de uitvoeringsmogelijkheden aan. Voor de toepassing van functiebehoud binnen een (sub)brandcompartiment zijn de eisen gewijzigd. Tevens zijn de eisen gewijzigd met betrekking tot de toepassing van kortsluitisolatoren. In de nieuwe bijlagen G van beide normen zijn enkele voorbeeldfiguren van transmissiewegen toegevoegd.

Bron: NEN

Deel dit bericht of pagina

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.