ED: Zeer grote brand in loods in havengebied Moerdijk, meerdere ontploffingen gehoord

Eindhovens Dagblad : Ine Cup  Laatste update: 19:48: Dinsdag 20-03-2018

MOERDIJK – In een loods aan de Appelweg in het havengebied van Moerdijk woedt een zeer grote brand. Er is sprake van veel rookontwikkeling, die trekt richting het zuiden/zuidwesten. Er zijn geen gewonden gevallen.

Achter de loods ligt een schip vol olie. Die wordt voor de zekerheid nat gehouden. De schipper probeert het schip zo snel mogelijk weg te laten varen en wacht op toestemming.

View image on Twitter

De brand woedt bij  Drecht Coating Services en is door de brandweer opgeschaald naar GRIP 2, dat wil zeggen dat om een incident gaat met een duidelijke uitstraling naar de omgeving. Er is zeker een tiental brandweerwagens uit de hele regio naar Moerdijk gekomen.

Inmiddels slaan de vlammen uit het dak. Ook zijn meerdere ontploffingen gehoord. Zwarte rookwolken zijn tot in de wijde omtrek te zien. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant adviseert mensen in de regio om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Vooralsnog zouden er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. De Veiligheidsregio verstuurt een NL-Alert.

Het industrieterrein is deels afgesloten. De Johan Willem Frisostraat, die het dorp Moerdijk verbindt met het industrieterrein is geheel afgesloten, zowel vanuit het dorp Moerdijk als vanuit het industrieterrein. Het verkeer wordt aan beide kanten tegengehouden.

Snelweg

De rook trekt onder andere over de snelweg A17 en A16, maar de gevolgen lijken mee te vallen. Volgens de VerkeersInformatieDienst kunnen de snelwegen openblijven.

Coatings

Drecht Coating Services ontwikkelt producten om metalen constructies tegen roest te beschermen.

Tweede grote brand dinsdag

Het is al de tweede grote brand dinsdag in West-Brabant. In Oosterhout woedde dinsdagochtend een grote brand bij een schildersbedrijf. Daarbij kwam eveneens veel rook vrij. Na ruim een uur blussen kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven.

View image on Twitter
Deel dit bericht of pagina

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.