Certificatie BBCV ?

Europa heeft bepaald dat productcertificatie het middel is om handel te bevorderen.

We hebben in Nederland een nieuw Certificatieschema genaamd BBCV.

Ik verricht werkzaamheden voor “De Certificatie Instelling voor Beveiliging en Veiligheid”. Nieuws:
Op 27 oktober 2019 heeft CIBV de firma Bavel Brandbeveiliging voor de CCV Certificatieschema’s gecertificeerd voor Leveren en Onderhoud BBCV. Bavel Brandbeveiliging is het eerste bedrijf dat voor deze certificatieschema’s gecertificeerd is.

Wat is BBCV ?

BBCV betekent: Brandbeveiligingsinstallaties Opslag en Verkoop Consumenten Vuurwerk. Het bijzondere aan dit schema is dat het een combinatie van technieken omvat: Sprinkler-, Sproei-installatie, Brandmeldinstallatie en Ontruimingsalarminstallatie. De vakmensen die dit beheersen moeten dus van alle markten thuis zijn.

Wat is het doel van het BBCV schema ?

Het Vuurwerkbesluit bepaalt dat de inrichting/gebouw waar opslag en verkoop van consumentenvuurwerk plaatsvindt, moet zijn voorzien van een brandbeveiligingsinstallatie die in geval van brand het aanwezige vuurwerk ongevaarlijk kan maken, ontruiming van de inrichting in gang kan zetten en hulpdiensten kan waarschuwen.  Met deze certificatieschema’s is geborgd dat de producten die gecertificeerde bedrijven leveren voldoen aan een gewenste kwaliteitsniveau.

VOOR CERTIFICERING: WWW.CIBV.NL of info@cibv.nl

Deel dit bericht of pagina

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.