TB 80: Sprinkleronderhoud en TB 77: Watervoorziening voor commentaar

Concept technische bulletins voor commentaar

Het CCV publiceert Technische Bulletins voor sprinkler- en andere blusinstallaties (VBB-systemen), voor als de normen niet duidelijk genoeg zijn. Er zijn nu twee concepten gepubliceerd: voor Technisch Bulletin 77B over de watervoorziening en voor Technisch Bulletin 80 – 2020 over onderhoud.

Concept-TB 77B en concept-TB 80-2020 voor commentaar

Concept-TB 77B Pompsets voor VBB-systemen
Het concept-Technisch Bulletin 77B Pompsets voor VBB-systemen is vanaf 1 mei 2020 gepubliceerd voor commentaar.

Het huidige Technisch Bulletin 77A is herzien. Er is informatie toegevoegd uit andere Technische Bulletins (TB’s). Daarmee dekt concept-TB77B nu zoveel mogelijk aspecten voor ontwerp en aanleg van watervoorzieningen voor VBB-systemen. Zodra TB 77B definitief is, komen de TB’s 62, 71A, 74B, 77A en het bij TB 77A horende Deskundigenrapport te vervallen. Onderhoudsbepalingen voor de watervoorziening zijn verplaatst naar concept-TB 80-2020 Beheer en onderhoud van sprinklerinstallaties (zie hieronder).

Via het commentaarformulier kunt u tot 1 juli 2020 uw commentaar indienen.

Bestanden

Concept-TB 80-2020 Beheer en onderhoud van sprinklerinstallaties
Het concept-Technisch Bulletin 80-2020 Beheer en onderhoud van sprinklerinstallaties is vanaf 1 mei 2020 gepubliceerd voor commentaar.In concept-TB 80-2020 zijn de onderhoudsbepalingen voor de watervoorziening uit het huidige TB 77A overgenomen. TB 77A is herzien en beperkt zicht tot ontwerp en aanleg van watervoorzieningen voor VBB-systemen. Om te laten zien waar de onderhoudsbepalingen terecht zijn gekomen wordt concept-TB 80-2020 tegelijk met concept-TB 77B voor commentaar gepubliceerd.

Opmerking: op dit moment wordt nog gewerkt aan detaillering van het onderhoudsrapport in concept-TB 80-2020.

Commentaar is mogelijk op de wijzigingen in concept-TB 80-2020 en kan via het commentaarformulier tot 1 juli 2020 worden ingediend.

Bestanden

Deel dit bericht of pagina

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.