Tyco Alarmkleppen – Overzicht aanhaalmomenten

Goed nieuws over de aanhaalmomenten. Johnson Controls/ Tyco gaat al haar technische datasheets voorzien van het gewenste aanhaalmoment. Na de nodige overleggen met R&D zagen zij eveneens de verwarring in de datasheets.

Voor de vakman/ onderhoudsdeskundige, heeft Arjan ten Broeke (Business Development Manager, Water Based Products, Benelux and UK – Johnson Controls) een overzicht gemaakt.


REF: In dit document de aanhaalmomenten voor de bouten ter bevestiging van de deksel voor de Tyco kleppen. Voor onze natte kleppen, droge kleppen en terugslagkleppen voorzien we een aan te bevelen en een maximaal aanhaalmoment. Deze waardes worden verwerkt en opgenomen in de technische datasheets. Voor onze deluge kleppen model DV-5A blijven de minimale aanhaalmomenten zoals reeds vermeld in de datasheets. Dit is nodig, volgens engineering, gezien de constructie.

Deel dit bericht of pagina

1 gedachte over “Tyco Alarmkleppen – Overzicht aanhaalmomenten”

  1. Deze nieuwe lijst is volledig onwerkbaar geworden, het is niet meer uit te leggen om een momentsleutel te gebruiken als de waardes zo uiteen lopen, als bij een CV-1 DN150 al een verschil zit van ruim 40Nm tussen de maximale torque en aanbevolen torque.

    Gelukkig snapt Viking het wel en heeft bij veel van hun modellen geen torque specs vermeld, maar aandraaivolgordes.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.