Onderhoud – welke normeisen zijn van toepassing ?

Certificatie-afspraak

Het UPD voor de VBB-installatie specificeert de norm of het voorschrift waaronder de VBB-installatie moet worden onderhouden. Het komt voor dat de ten tijde van het opstellen van het UPD geldende versie wordt vermeld.

Tijdens de levensduur van de sprinklerinstallaties verschijnen nieuwe normversies. Het UPD wordt hierop echter lang niet altijd aangepast. Dat zou betekenen dat onderhoud moet worden uitgevoerd volgens verouderde voorschriften.

Dat strookt echter niet met de gedachte dat in de meest recente versie van het onderhoudsvoorschrift de nieuwste inzichten zijn opgenomen over de manier waarop VBB-installaties in een conditie worden gehouden om hun taak te vervullen.

Er is binnen certificatie is afgesproken dat de meest recente versie van het onderhoudsvoorschrift toegepast wordt.

Lees ook:

Adequaat onderhoud ?

Vervaldatum jaarlijks onderhoud ?

Welke onderhoudsnorm ?

Deel dit bericht of pagina

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.