Welke versie van de onderhoudsnorm moet u volgen ?

Voor certificatie volgens het CCV-certificatieschema’s Onderhoud VBB-installaties heeft de Commissie van Belanghebbenden Brandbeveiliging (CvB Brand) positief geadviseerd over de volgende certificatieafspraak.


De certificatie-instelling beoordeelt of het VBB-onderhoudsbedrijf ten tijde van het onderhoud gebruik maakt van de op dat moment geldende versie van de onderhoudsnorm of het onderhoudsvoorschrift.


Onderbouwing
Het UPD voor de VBB-installatie specificeert de norm of het voorschrift waaronder de VBB-installatie moet worden onderhouden. Het komt voor dat de versie wordt vermeld die gold ten tijde van het vastleggen van de uitgangspunten (in het UPD of een ander document of basisontwerp).


Tijdens de levensduur van de sprinklerinstallaties verschijnen nieuwe normversies. Het UPD wordt hierop echter lang niet altijd op aangepast. Dat zou betekenen dat onderhoud alleen zou mogen worden uitgevoerd volgens verouderde voorschriften.


Dat strookt echter niet met de gedachte dat in de meest recente versie van de onderhoudsnorm of het onderhoudsvoorschrift (bijvoorbeeld in de vorm van Technisch Bulletin 80 – Beheer en onderhoud van sprinklerinstallaties) de nieuwste inzichten zijn opgenomen over de manier waarop VBB-installaties in een
conditie worden gehouden om hun taak te vervullen.

Deel dit bericht of pagina

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.