Brand onder controle met sprinkler vastgelegd op camera

Op 28 januari 2017 ontstond brand in een opslagruimte van een winkel in City of Spokane. De sprinklerinstallatie zorgde ervoor dat het vuur snel onder controle was. Het bijzondere van deze gebeurtenis is dat bijna de gehele brandcyclus vastgelegd is door een bewakingscamera.

 

De brand ontstond in de elektrische installatie, waarschijnlijk in de verlichtingsunit, waaruit brandend druipend plastic op de grond een grotere brand veroorzaakte. Gelukkig was er een sprinklerinstallaties welke ervoor zorgde dat de brand snel onder controle was.
Het commentaar van de brandweer:
“Deze video laat zien hoe iets dat klein begint snel kan escaleren zonder een goed brandblussysteem,” zegt Fire Marshal Michael Miller van City of Spokane “Zonder de sprinkler zouden de gevolgen veel groter zijn geweest. Dit is een voorbeeld van waarom we het belang van het installeren en onderhouden van de juiste automatische brandblussystemen en detectiesystemen benadrukken.”

 

Deel dit bericht of pagina

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.