Brand in Grotiusgebouw van de Radboud Universiteit onder controle door sprinkler.

Op 17 oktober 2017 brak er brand uit in een technische ruimte van het Grotiusgebouw van de Radboud Universiteit. De sprinklerinstallatie had de brand snel automatisch onder controle en beperkte de brand tot de ruimte waar deze ontstond.

De brand is om 8.15 uur gemeld, de brandweer was snel ter plaatse. Het hele gebouw, inclusief parkeergarage is uit voorzorg ontruimd, een standaard maatregel van veel gebouweigenaren. De geplande tentamens zijn verplaatst naar andere gebouwen.

Doordat de sprinklerinstallatie haar werk goed deed en door de inzet van de brandweer was de brand snel meester. Ondanks de overlast door de rookontwikkeling is de schade beperkt gebleven. De geactiveerde sprinklerkoppen zijn vervangen en de installatie is weer in bedrijf gesteld.

Er zijn geen gewonden gevallen. Naar de oorzaak van de brand wordt nog onderzoek gedaan.

Deel dit bericht of pagina

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.