ITC en bevriezingsgevaar !

In dit droge net, vol in de wind, is aan het eind van een verticale leiding een ITC geplaatst. Bij deze ontwerpwijze is de afsluiter erg kwetsbaat voor bevriezing. De afsluiter vriest dan kapot en als vervolgens de dooi intreed volgt er lekkage met vaak als gevolg dat de droge klep doorslaat.

Het TB-80; omschrijft; dat jaarlijks, net voor de vorstperiode, het droge net afgetapt moet worden.

Maar soms worden we overvallen door de vorst. Bij Imtech hadden we daar een oplossing voor door het onderste deel te vullen met antivries.

Deel dit bericht of pagina

4 gedachten over “ITC en bevriezingsgevaar !”

  1. Men kan de eerste elende al voorkomen door schuifafsluiters toe te passen en geen kogelafsluiters daar die zeer kwetsbaar zijn in de kogel en daar bij ook met antivries het laatste stuk op te vullen ga je aardig op safe

    Beantwoorden
  2. Plaats een extra afsluiter ongeveer 30cm boven je ITC en doe dit tevens voor al je aftappunten. In dit condensvat verzameld het condenswater uit het systeem zich op. Tijdens de controles het condenswater, insluiten tussen de twee afsluiters en regelmatig langzaam aflaten.(zonder de drogeklep door te laten slaan natuurlijk)

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.