Nieuwe Certificatieschema´s Onderhoud brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties gepubliceerd

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft de verbeterde certificatieschema’s voor onderhoud van brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties gepubliceerd. De ingangsdatum van deze nieuwe versies is 1 januari 2022, maar onderhoudsbedrijven en certificatie-instellingen mogen al direct met de nieuwe versies aan de slag.

Kwaliteit conform de norm

De schema’s Onderhoud BMI 6.0 en Onderhoud OAI 5.0  zijn afgestemd op de Nederlandse normen voor onderhoud van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties (NEN 2654-1 en NEN 2654-2). Met een onderhoudscertificaat van het CCV-keurmerk weten gebouwgebruikers zeker dat het onderhoud volgens de regels is uitgevoerd en dat de installatie in dezelfde staat verkeert als bij oplevering.

Gebouwgebruikers vinden CCV-keurmerk voor onderhoud belangrijk

Onderzoek uit 2020 laat zien dat ruim driekwart van de gebouwgebruikers het CCV-keurmerk voor onderhoud van de brandmeldinstallatie (zeer) belangrijk vindt. De belangrijkste reden hiervoor is zekerheid dat de installatie op cruciale momenten werkt. Opdrachtgevers beoordelen onderhoud met het CCV-keurmerk gemiddeld met een 8,2. Met de verbeterde certificatieschema’s voor brandmeldinstallaties en ontruimingsalarminstallaties speelt het CCV in op de behoefte aan kwaliteit.

Bron: Het CCV te Utrecht

Deel dit bericht of pagina

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.