Statistiek Sprinklerinstallaties 2017 t/m 2019 gepubliceerd

Sinds 2008 stelt CIBV de ‘Sprinklerstatistiek’ samen. Deze is gebaseerd op cijfers uit de sprinkler- en verzekeringsbranche. Jaarlijks wordt de balans opgemaakt van de werking van gecertificeerde sprinklerinstallaties in Nederland.

CIBV is bij het maken ervan zorgvuldig te werk gegaan, maar is daarbij afhankelijk van de aangeleverde gegevens. De gegevens worden verzameld door gecertificeerde sprinklerinstallateurs. Aangezien de gegevens tijdens de jaarlijkse audits worden verzameld, kunnen de statistieken een jaar na afloop van het betreffende jaar worden samengesteld.
Sinds 2021 worden de gegevens direct door het jaar heen bij oplevering verzameld zodat de statistiek direct na afloop van het jaar gereed is.

Momenteel is de Sprinklerstatistiek over de jaren 2017 tot en met 2019 gereed.


Certificering is de waarborg dat de installatie doet wat ervan mag worden verwacht. 24 uur per dag, 7 dagen per week staat een gecertificeerde sprinklerinstallatie paraat om een beginnende brand te beheersen of in de kiem te smoren.

Bronvermelding: CIBV 28 oktober 2021 – Harrit Broos

Deel dit bericht of pagina

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.