Ontploffing in Pompkamer

Vanuit de Europese Commissie bereikt mij het volgende bericht:

Recent is een pompkamer in Frankrijk ontploft. Tijdens het aftappen van de secties is vermoedelijk methaangas uit het riool omhoog gekomen en heeft zich verzameld in de pompkamer. Hier heeft het zich verzameld tot een explosief mengsel.

                        

Alhoewel er nog geen zekerheid is over de oorzaak, kan men beter voorzorgmaatregelen nemen. Ventileren lijkt het meest voor de hand liggend.

Deel dit bericht of pagina

1 gedachte over “Ontploffing in Pompkamer”

  1. Bij continu ventileren tegen de rioolgassen komt energie om de hoek. In de winter zal de pompkamer ook op temperatuur gehouden moeten worden. Bij het niet continu ventileren komt een detectie van methaangas. Een eenvoudige oplossing is een natuurlijke (sla)olie.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.