Brandmeldinstallatie; Wat is het verschil tussen een Installatie-attest en een Attest installatiewerk ?

Algemeen
Er zijn twee documenten die bij brandmeldinstallaties met “Attest” worden aangeduid:
1. Het Attest Installatiewerk dat in paragraaf 5.3 en Bijlage 4 van het CCV certificatieschema Installeren Brandmeldinstallaties wordt genoemd.
2. Het Installatie-Attest dat in bijlage B.5 van de NEN 2535:2009 wordt genoemd.

Het Attest installatiewerk
Het Attest installatiewerk is een bewijs dat alleen door het gecertificeerde brandmeldinstallatiebedrijf kan worden afgegeven na oplevering van het installatiewerk.

Het attest installatiewerk maakt voor de afnemer en derden inzichtelijk dat de het installatiewerk voldoet aan de eisen die zijn gesteld in het CCV certificatieschema; Installeren Brandmeld-installaties.
Het Attest installatiewerk betreft alleen het installatiewerk van de brandmeldinstallatie. Het Attest installatiewerk is herkenbaar aan het CCV Certificatiemerk (geregistreerd beeldmerk) en lay-out zoals hieronder afgebeeld.

Het Installatie-attest
Het Installatie-Attest dat in bijlage B.5 van de NEN 2535:2009 wordt genoemd wordt afgegeven door een branddetectiebedrijf dat niet is gecertificeerd volgens een certificeringsregeling. In het attest verklaart het branddetectiebedrijf dat de brandmeldinstallatie voldoet aan de in het PvE vastgelegde eisen en tevens dat alle toegepaste componenten en onderdelen van de installatie voldoen aan de gestelde eisen van functionaliteit en kwaliteit en compatibiliteit zoals vastgelegd in deze norm en de onderliggende NEN-EN 54-normen.
Het Installatie-attest mag nooit een CCV certificatiemerk bevatten.

Bron: CCV, A. van Beers

Deel dit bericht of pagina

2 gedachten over “Brandmeldinstallatie; Wat is het verschil tussen een Installatie-attest en een Attest installatiewerk ?”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.