Nieuw CCV-schema Installeren brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties gepubliceerd

Sinds 15 maart jl. kunnen de ruim 260 gecertificeerde installatiebedrijven gebruik maken van het CCV-certificatieschema Installeren BMI-OAI 6.0. Hierin zijn de certificatieschema’s “Installeren BMI 5.0” en “Installeren OAI 4.0” samengevoegd. Ook zijn de certificatieafspraken van de afgelopen jaren in het schema verwerkt. Het nieuwe schema gaat in per 15 juni 2022.

Het installatiewerk voor brandmeldinstallaties verschilt niet van het installatiewerk voor ontruimingsalarm-installaties. Het nieuwe schema BMI-OAI sluit goed aan bij de behoefte van de leveranciers van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties en installatiebedrijven kunnen hiermee een grotere groep opdrachtgevers bedienen.”

Installatiebedrijven voor brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties verzorgen een cruciale stap in het leveringsproces. Zij monteren de componenten van de installaties en zorgen voor de bekabeling. De installatiebedrijven geven een attest af aan de opdrachtgever, vaak een branddetectiebedrijf of een ontruimingsalarmbedrijf. Het attest is voor de hoofdaannemer het bewijs dat de door hem ontworpen installatie conform tekening is aangelegd. Op basis van het attest kan de oplevering verzorgd worden.

Overgang voor installatiebedrijven die al gecertificeerd zijn

De certificatie-instellingen zullen de installatiebedrijven die al gecertificeerd zijn, beoordelen op het nieuwe schema tijdens de reguliere periodieke beoordeling. Op 15 december 2023 vervallen de oude CCV-certificatieschema’s Installeren BMI 5.0 en Installeren OAI 6.0.

Bron: Het CCV

Deel dit bericht of pagina

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.