Sprinklerstatistiek over 2020 en 2021

De Sprinklerstatistiek over 2020 en 2021 (uitgave augustus 2022) is zojuist door CIBV gepubliceerd en beschikbaar via de onderstaande download:

Download

Sinds 2014 zijn in de Sprinklerstatistiek geen gegevens meer opgenomen over het aantal geopende sprinklers bij branden en lekkages in gesprinklerde gebouwen. Deze gegevens zijn de afgelopen jaren niet meer consequent verzameld door inspectie-instellingen.  

Daarnaast heeft CIBV ervoor gekozen om bij de gegevens over de gemonteerde sprinklerinstallaties, de daadwerkelijk door de installateurs aangeleverde aantallen in de statistiek te vermelden en dus niet de getallen af te ronden op bijvoorbeeld duizendtallen.

Wijzingen vanaf 2021
Vanaf 2021 worden de gegevens van de door CIBV gecertificeerde installateurs direct uit het certificatenportal van CIBV betrokken. Daardoor kan de statistiek direct na het afronden van het voorafgaande jaar worden samengesteld.

Ontvangen gegevens van gecertificeerde sprinklerinstallateurs
De gehele branche heeft belang bij een compleet beeld. Daarom roept CIBV de gecertificeerde installateurs, die niet door CIBV zijn gecertificeerd, op om de contractlog tegen het einde van het kalenderjaar bij CIBV aan te leveren door middel van het model contractlogboek op de CIBV website.

https://cibv.nl/app/uploads/2019/12/Form-01-21v01-Contractlogboek-CIBV-VBB.xlsx

Bron: CIBV

Deel dit bericht of pagina

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.