Revisie en problemen met levertijd

Gebruiksduur Afhankelijk Onderhoud (GAO) is onderhoud waarbij een component of delen daarvan preventief vervangen worden, ongeacht de toestand. Er wordt voor dit type onderhoud gekozen als de goede werking van een component essentieel is voor de totale werking van het systeem.

Lange levertijden
Momenteel hebben we wereldwijd te maken met lange levertijden. De consequentie kan zijn dat revisies of groot onderhoud niet tijdig uitgevoerd kunnen worden. Dit kan consequenties hebben voor de betrouwbaarheid van de installatie.

Componenten zullen eerder besteld moeten worden (dood-doener).

In sommige gevallen heeft het onderhoudsbedrijf een opdracht nodig voordat een bestelling geplaatst kan worden. Als de opdracht of de levering niet tijdig komt, dan moet de opdrachtgever (eigenaar van het object) op de hoogte geteld worden van de situatie en de eventuele gevolgen. Het is zinvol om dat vast te leggen in het logboek.

Deel dit bericht of pagina

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.