Geef brand in parkeergarages geen kans

Sprinklersystemen detecteren brand en starten automatisch met blussen, alleen daar waar brand is. Ze worden al meer dan 125 jaar toegepast in industrie, kantoren en winkels. Sprinklers hebben bewezen dat ze zeer effectief en efficiënt branden detecteren, bestrijden en vaak ook blussen. Sprinklers redden mensenlevens en voorkomen het verlies van gebouwen en goederen. 

De brandveiligheid van parkeergarages kan sterk verbeteren met een sprinklerinstallatie. Parkeergarages zijn bijzondere gebouwen wanneer het gaat om brandveiligheid. De maatregelen die worden getroffen blijken meestal wel voldoende voor onze wetgeving, maar onvoldoende voor de gevolgschade en overlast.

De elektrificatie van de samenleving zien we op tal van fronten een grote vlucht nemen, zo ook op dat van elektrisch aangedreven voertuigen. Die elektrische auto’s moeten opgeladen en geparkeerd worden, en parkeergarages zijn daarvoor natuurlijk een goede mogelijkheid. Parkeergarages zijn echter niet ontworpen met het oog op elektrische auto’s en het opladen daarvan. De opkomst van dit soort auto’s vraagt dan ook om speciale aandacht voor de brandveiligheid van parkeergarages.

Met sprinklers voorbereid op de toekomst!

Bij een eventuele brand waarbij een elektrisch voertuig betrokken is, wordt tijd gecreëerd zodat de brandweer met meer beschikbare tijd en tactiek de brand kan bestrijden. Ook in parkeergarages sproeien sprinklers alleen water op de plaats waar de brand is. De brand beperkt zich veelal tot één voertuig, waardoor de rook- en warmteontwikkeling sterk reduceert. De constructie van het gebouw wordt door de koelende werking van het bluswater beschermd. Tegelijk is de toegankelijkheid voor de brandweer gewaarborgd. Die kan met een kleiner team een veilige binnen aanval uitvoeren.

Onderzoekers van het IFV hebben, in samenspraak met brandpreventisten en deskundigen van de repressieve dienst, een set maatregelen ontwikkeld die kunnen helpen bij het realiseren van brandveilige parkeergarages met elektrisch aangedreven voertuigen.

Wilt meer weten over het voorkomen of beperken van brand, neemt dan gerust contact (info@fireprotectionsupport.nl) met mij op.

Blogs parkeergarages:

  • Sprinklerinstallatie in parkeergarages bewijzen nut.
  • Branden in parkeergarages
Deel dit bericht of pagina

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.